Juhtkiri. Katteta tšekid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mõned poliitilised oponendid on nimetanud vabaerakondlasi lillelasteks, kel on palju vahvaid ideid, kuid pole lahendusi nende elluviimiseks. Rahandusministeeriumi eile avalikustatud valimislubaduste analüüsi järgi pakub aga just see erakond oma programmis kõige rohkem katteallikaid.

Niisugust tulemust võib pidada üllatavaks. Mis aga inimesi kardetavasti vähem üllatas, on ministeeriumi analüüsist kooruv laiem pilt: kulukaid lubadusi on antud palju hoogsamalt kui toodud välja, kuidas kogu sellele toredusele katet leida.

Selles patus on süüdi peaaegu kõik poliitilised jõud, mõned lihtsalt rohkem kui teised. Ainsa erandina saab esile tõsta Elurikkuse Erakonna, kuid seda põhjusel, et ministeeriumi hinnangul napib selle partei valimisprogrammis üldse lubadusi, mille mõju eelarvepositsioonile oli võimalik hinnata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles