Päikeses sillerdaval kiirel rajal nühiti ka puidust suuskadega

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiireima viljandlasena 46. Tartu maratoni lõpetanud Martin Nassar kannab ka tänavu Estoloppeti liidrisärki.
Kiireima viljandlasena 46. Tartu maratoni lõpetanud Martin Nassar kannab ka tänavu Estoloppeti liidrisärki. Foto: Kristjan Teedema

Pühapäeval Otepää–Elva 63-kilomeetrisel rajal rohkem kui 4800 suusataja osalusel asetleidnud 46. Tartu maratonil libises kiireim viljandimaalane Martin Nassar üle finišijoone ajaga 2:41.54,2, mis andis talle 18. koha. Võit läks esimest korda soomlasele – Niko Koskelale, kes püstitas ühtlasi uue rajarekordi 2:31.08,9.

«Ilmaga vedas: päike paistis ja rada oli kiire. Nauditav talveilm!» rääkis rajal Estoloppeti liidrisärki kandnud Martin Nassar. «Vahepeal oli rada päris jäine. Alguse poole oli kukkumisi – ka tippudel oli kohati raske püsti püsida.»

Nassar nentis, et ehkki ilmataat oli möödunud nädalal soojakraadidega leebe, tuli maratoni hommikul suusatajate õnneks miinuskraade. «Laupäeva õhtul sai käidud esindajate koosolekul ja kui kaheksa ajal koju sõitsin, näitas autotermomeeter kuus kraadi sooja. Mõtlesin, kas hommikul tuleb lubatud külm või tulevad hästi vesised olud. Õnneks läks külmaks ja tuli kiire rada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles