Alternatiivmeetoditesse uskumine võib sillutada teed tervisele kahjuliku ebaravini

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviseamet alustas aasta algul kampaaniat, millega tuletatakse inimestele meelde, et tervis pole naljaasi ja ebaravitsejate asemel tasuks pöörduda tõenduspõhise meditsiini poole.
Terviseamet alustas aasta algul kampaaniat, millega tuletatakse inimestele meelde, et tervis pole naljaasi ja ebaravitsejate asemel tasuks pöörduda tõenduspõhise meditsiini poole. Foto: Tuulike Kivestu

Pärast palju kõneainet leidnud MMS-i teema vaibumist on kogunud turul populaarsust uus ebaravim TRS, mille koostisse kuuluvat tseoliidi on toidus ja toidulisandites keelatud kasutada kogu Euroopa Liidus.

MMS ja TRS on aga vaid väike osa nõndanimetatud alternatiivmeditsiinist. Näiteks kui minna ajas pisut tagasi, siis 2018. juunis tellis Postimees Kantar Emorilt uuringu selle kohta, kuivõrd usuvad Eesti inimesed homöopaatiliste preparaatide tervendavasse mõjusse, ning tulemustest selgus, et sellesse usub 15 protsenti eestimaalastest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles