Tartu maratoni kiireim viljandlane Martin Nassar: rada oli tõesti päris kiire

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
46. Tartu maratonil libises Martin Nassari suusanina üle finišijoone ajaga 2:41.54,2, mis andis kokkuvõttes 18. koha.
46. Tartu maratonil libises Martin Nassari suusanina üle finišijoone ajaga 2:41.54,2, mis andis kokkuvõttes 18. koha. Foto: Kristjan Teedema

Pühapäeval peeti Otepää–Elva 63-kilomeetrisel rajal rohkem kui 4800 suusataja osalusel ideaalse ilmaga 46. Tartu maraton. Kiireim viljandlane Martin Nassar läbis distantsi ajaga 2:41.54,2, mis andis kokkuvõttes 18. koha. Võit läks esimest korda põhjanaabrile: Niko Koskela tegi uueks rajarekordiks 2:31.08,9.

"Ilmaga vedas: päike paistis ja rada oli kiire – nauditav talveilm!" rääkis kõige kiirem viljandlane, Estoloppeti liidrisärki kandnud Martin Nassar. "Maapind õhkas külma, kohati oli rada päris jäine. Alguse poole oli kukkumisi. Ka tippudel oli kohati raske püsti püsida."

Olgugi et ilmataat oli möödunud nädalal soojaga helde, tuli maratoni hommikul suusatajate õnneks miinuskraade. "Laupäeva õhtul sai käidud esindajate koosolekul. Kui õhtul kaheksa ajal koju sõitsin, näitas autotermomeeter kuus kraadi sooja. Mõtlesin, et kas tuleb hommikul lubatud külm või tulevad hästi vesised olud," rääkis Nassar. "Õnneks läks külmaks ja tuli kiire rada."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles