Viljandi ja Tallinna vahelisel raudteel läheb taas suureks ehitamiseks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lelle on Viljandi ja Tallinna vahelisel raudteelõigul tähtis jaam, sest seal saavad kokku Viljandist ja Pärnust pealinna minevad raudteed. Pärnu ja Tallinna vahel rongid ei sõida.
Lelle on Viljandi ja Tallinna vahelisel raudteelõigul tähtis jaam, sest seal saavad kokku Viljandist ja Pärnust pealinna minevad raudteed. Pärnu ja Tallinna vahel rongid ei sõida. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Edelaraudtee kavatseb alustada sel kevadel Lelle ja Türi vahele jääva 28 kilomeetri pikkuse raudteelõigu renoveerimist, et tõsta ka seal reisirongide piirkiirus 120 kilomeetrini tunnis.

Ehitaja leidmiseks kuulutas Edelaraudtee Infrastruktuuri aktsiaselts välja riigihanke, millele saab pakkumisi esitada 15. märtsini. Töö sisaldab ehituse projekteerimist, kogu vana rudtee pealisehitise asendamist uuega, pikkrööbastega tee ehitamist, ülesõodukohtade rekonstrueerimist, pöörmete asendamist uutega, sildade osalist remonti ning kraavide puhastamist.

Samuti peab töövõtja soetama tööde läbiviimiseks vajalikud rööpad ja betoonliiprid ning töö tegemiseks on kümme kuud.

2011. aastal renoveeriti 52 kilomeetri pikkune raudteelõik Türi ja Viljandi vahel. Üheksa kuud kestnud töö läks maksma 22,3 miljonit eurot ning sõitjaid veeti toona Viljandist Türile bussidega.

Suure tõenäosusega tähendab Türi ja Lelle vahelise raudtee remont, et mingil ajal tuleb sõitjaid kahe peatuse vahel bussiga vedada. Praegu saavad Elroni rongid sõita Viljandi ja Türi vahel ning viimase paari aasta jooksul renoveeritud raudteel Harjumaal kuni 120-kilomeetrise tunnikiirusega. Türi ja Lelle vahel sõidab rong aga enamasti 70-kilomeetrise tunnikiirusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles