Kõige valjemalt põriseval klubil täitub 85. aastaring

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et motosport on perekeskne ala, kuuluvad Viljandi vee- ja motospordiklubi perre ka noorsõitjate emad ja isad.
Et motosport on perekeskne ala, kuuluvad Viljandi vee- ja motospordiklubi perre ka noorsõitjate emad ja isad. Foto: Anna Volmer Raud

Kes oskaks praegu ette kujutada, et tsiklid mööda Viljandi lossimägede nõlvu üles-alla põristavad? Seitse kümnendit tagasi ei imestatud aga sugugi, kui nood seal maastikusõidus mõõtu võtsid.

«Viiekümnendatel sõideti lossimägedes võidu. Mõelda vaid, kui nüüd selle jaoks luba küsida,» sõnas tänavu 85 aasta juubelit tähistava Viljandi vee- ja motospordiklubi mootor Martin Arumäe, muie suunurgas.

Ja nagu sellest ekstreemsusest veel vähe oleks, rääkis ta teisegi loo. Nimelt olid Vene ajal liikunud jutud, et kui tahad motoklubi liikmeks saada, tuleb sul Trepimäe kõrvalt ilma pidurite ja rattaketita alla sõita. «Üks inimene, kes soovis hirmsasti klubi nimistusse pääseda, oligi sealt alla tulnud. Aga see sõit olevat päris halvasti lõppenud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles