Noormetsa uuslavastus Ugalas: lühiühendustest paradiisis ja armastusest kodusõjas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto lavastuse «Surmkindlad asjad siin elus» proovist
Foto lavastuse «Surmkindlad asjad siin elus» proovist Foto: Heigo Teder

Laupäeval, 16. veebruaril jõuab Ugala teatri väikeses saalis publiku ette Andrew Bovelli hingeminev perekonnalugu "Surmkindlad asjad siin elus", mille lavastab Andres Noormets. 

"Täna on kõik avalikud tekstid poliitilise alatooniga. See on anomaalne olukord, see tõmbab normaalsed asjad tükkideks," sõnas Noormets pressiteate vahendusel lavastuse tagamaid avades. "Inimene olemisest on saanud paradoks ja perekond on paisatud võitluse epitsentrisse. Meie tükk räägib armastusest kodusõjas ja lühiühendustest paradiisis."

Bob (Andres Tabun) ja Fran (Vilma Luik) on terve oma elu laste ja perekonna nimel tööd rabanud. Nüüd, kui nende neli last on suured, oleks justkui aeg puhata ja ise elu nautida, kuid ema ja isa rollist pensionile minna ei saa. Nende vanem tütar Pip (Kadri Lepp) teeb karjääri haridusvaldkonnas, tal on kaks tütart ja armastav abikaasa, kuid ta ei ole õnnelik. IT-spetsialistist Mark (Aarne Soro) on ootamatult oma pikaaegsest elukaaslasest lahku läinud, kuid vanematel pole aimugi, mispärast. Rahamaailmas töötav Ben (Rait Õunapuu) kulutab oma järjest kasvavat sissetulekut vanematele kalleid, kuid tarbetuid kingitusi tehes. Kõigi poolt jumaldatud pere pesamuna Rosie (Marika Palm) on õpingutes aja maha võtnud ega ole üldse kindel, mida ta oma eluga pihta tahab hakata. Kuidas langetada olulisi otsuseid, kui sinu enda väärtushinnangud ja lootused põrkuvad ühtäkki vanemate ootuste ja lootustega? Kas vanemad võivad oma lapsi liiga palju armastada?

Lavastaja Andres Noormets on ka lavastuse kunstnik ja muusikaline kujundaja, kostüümid on loonud Maarja Viiding ning valguskujunduse Villu Konrad. Osades Vilma Luik, Andres Tabun, Marika Palm, Kadri Lepp, Aarne Soro ja Rait Õunapuu.

Bovelli näidend „Surmkindlad asjad siin elus” jõudis esimest korda publiku ette Austraalias Adelaide'is 2016. aasta kevadel ning lavastust on mitmel hooajal mängitud Suurbritannias.

"Surmkindlad asjad siin elus" on esimene Andrew Bovelli näidend, mis Eestis lavale jõuab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles