Maailma suurimas poeketis töötab 1211 Cleveroni robotit

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cleveroni tehases valmib päevas neli-viis pakirobotit, mis Pickup Toweri kirjades saadetakse üle ookeani Walmarti kauplustesse.
Cleveroni tehases valmib päevas neli-viis pakirobotit, mis Pickup Toweri kirjades saadetakse üle ookeani Walmarti kauplustesse. Foto: Marko Saarm

Maailma suurim poekett Walmart andis teada, et tal on Pickup Tower nüüdseks 1211 kaupluses. See on Viljandis Cleveroni tehase välja mõeldud ja valmistatud pakirobot, kust oma kauba saavad kätte need ostjad, kes on selle tellinud veebist.

Walmarti pressiteates seisab, et ligi viie meetri kõrgusest Pickup Towerist saab tooted kätte vähem kui minutiga ja need on vaja veebist ette tellida. "Sisuliselt on see kõrgtehnoloogiline müügiautomaat, millega on varustatud enam kui 1211 poodi üle Ameerika Ühendriikide."

Cleveroni juht Arno Kütt kinnitas, et Walmartile on müüdud praeguseks rohkem kui 1211 robotit, kuid kõik need pole veel USA-s paika seatud. Kui palju aasta jooksul Walmartile roboteid müüakse, seda ei tohi Cleveron avaldada. Walmartil on rohkem kui 11 000 kauplust.

"Saame öelda, et teeme neli-viis robotit päevas ja lõviosa neist läheb Walmartile," sõnas Kütt. Uue tehase maksimaalne võimsus lubaks Cleveronil teha kuni kümme robotit päevas. Lisaks Walmartile on Cleveronil kliente Euroopas, kuid need lepingu on mahult tunduvalt väiksemad.

Maksu- ja tolliameti andmetel teenis Cleveron mullu 50,6 miljonit eurot müügitulu, töötajate arv kasvas aasta lõpuks 175 inimeseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles