Tudengid korraldavad tühja koha pealt festivali

Eget Velleste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üliõpilased korraldavad teatripäevi 17. korda.
Üliõpilased korraldavad teatripäevi 17. korda. Foto: Marko Saarm

Teatrilembelisemad kultuuriakadeemia tudengid on viimased 17 aastat leidnud kooliülesannete kõrvalt aega, et ühendada jõud ning korraldada Viljandis tudengite teatripäevi. Sel reedel algavad järjekordsed kolm teatrit täis päeva, mille kestel astub üles üheksa truppi, kes on pärit Eestist, Soomest, Lätist ja Leedust.

Tänavuse festivali pressijuhi kohustusi täitva kultuurikorralduse tudengi Margus Christopher Kalda sõnul on teatripäevad ühelt poolt ideaalne esinemisvõimalus harrastustruppidele, kuid teisalt pakutakse vaatajatele tasuta võimalust võrrelda, kui erinevalt harrastusteatrit tehakse. Festivalil mitmendat aastat üles astuva improteatri Ruutu10 liige Martin Junna arvas, et teatripäevade pakutavast peaks täiel määral osa võtma.

"Näeme, et meie rühmal ei ole mõtet teatripäevadele tulla ainult etenduse ajaks, sest see on hästi korraldatud festival, kus saab tutvuda sama mõttelaadi inimestega ning ka oma tegevust reklaamida,” rääkis Junna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles