Rebeca Lotta Aasmäe pälvib preemia

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebeca Lotta Aasmäe koos oma juudotreeneri Viljar Kanneliga.
Rebeca Lotta Aasmäe koos oma juudotreeneri Viljar Kanneliga. Foto: Erakogu

Evelin Ilves annab reedel Kadriorus kätte kolm 1000eurost noore sportlase preemiat, ühe neist saab Paistu vallas elav Viljandi Jakobsoni kooli õpilane Rebeca Lotta Aasmäe.


Sihtasutuse Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu presidendi abikaasa allfondi noore sportlase preemia on mõeldud alla 21aastasele väga heade õpitulemustega noorele, see on sihtotstarbeline ning mõeldud treening- ja võistluskulude katteks. Preemiat rahastab Nordea Pank ja seda antakse välja kaks korda aastas, aprillis ja novembris, andis teada vabariigi presidendi kantselei.

11aastane Rebeca Lotta Aasmäe on mitmekülgne noor sportlane. Viljandi spordikoolis tegeleb ta juudoga, kuid on edukalt esinenud suusa- ja kergejõustikuvõistlustel. Suurest treeningkoormusest hoolimata on ka tema õpitulemused silmapaistvalt head.

Juudoga tegelemist alustas Rebeca Lotta Aasmäe seitsmeaastaselt. Mullu nimetas spordiklubi Taifu ta aasta parimaks noorsportlaseks ning tänavu mais pärjati treener Viljar Kanneli hoolealune Eesti noorte juudomeistriks.

Samuti on Rebeca Lotta Aasmäe näidanud märkimisväärselt häid tulemusi ja kiiret arengut murdmaasuusatamises. Aktiivse sporditegevuse kõrval on Jakobsoni gümnaasiumi viienda klassi õpilase hobi ka muusika: ta õpib viiulit ja flööti ning laulab kooris.

Noore sportlase preemiat kasutab Rebeca Lotta võistluskulude katmiseks ning vajaliku spordivarustuste soetamiseks.

Lisaks saavad seekord noore sportlase preemia veel Tallinna spordiklubis Budo sportliku karatega tegelev Tanel Paabo ja kuulmispuudega kergejõustiklane Jorgen Liiv Tallinnas. Preemia suurus ühe saaja kohta on kuni 3195 eurot, seni on see iga kord läinud jagamisele kolme või enama saaja vahel. Preemiat antakse välja viiendat korda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles