Raske lumevaip teeb pahandust. Bussid jäid seisma, elekter kadus, kõrvalteed on raskesti läbitavad (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päidres jäi buss lumevangi ning sõitjad pidi ära viima abibuss.
Päidres jäi buss lumevangi ning sõitjad pidi ära viima abibuss. Foto: Elmo Riig

Öösel maha sadanud paks ja märg lumekiht on tekitanud mitmel pool Viljandimaa liikluses tõrkeid ja võtnud tuhandetelt elektri. Ühistranspordikeskus on saanud juba neli teadet hilinevate või päris kinni jäänud busside kohta.

Viljandimaa ühistranspordikeskuse juhataja Kaupo Kase vahendas ATKO Bussiliinide dispetšerilt saadud teavet, et buss number 67, mis väljus Karksi-Nuiast kell 6.40, hilines umbes 25 minutit, sest puu oli kukkunu teele. Buss number 18, mis pidi väljuma Piiri peatusest kell 7.05, hilines teel oleva puu tõttu ligi 20 minutit. Ka buss number 51, mis väljus Abjast kell 7.45, ei saanud murdunud puude tõttu plaanikohaselt sõita, vaid pidi vahele jätma Marna, Ristivälja ja Torimo peatuse.

Kõige hullemini on läinud bussil number 54, mis väljus Viljandist kell 7.39, jäi aga Päidres lumevangi. Ehkki kinnijäänud bussile saadeti appi teine, tähendas see sõitjatele 20-minutilist hilinemist.

Raske lumi on purustanud elektriliine üle Eesti. Kella 9 ajal oli kogu riigis vooluta ligi 10 000 klienti ning Viljandimaal oli elektrita majapidamisi ja ettevõtteid üle 1500.

Raske lumekoorem vajutab puud kaardu ja kui need liinidele vajuvad, põhjustab see elektrikatkestusi.
Raske lumekoorem vajutab puud kaardu ja kui need liinidele vajuvad, põhjustab see elektrikatkestusi. Foto: Elmo Riig

Viljandimaal oli kõige rohkem rikkeid Mulgimaa piirkonnas ning eeskätt Mõisaküla ümbruses. Ka Põhja-Sakala vallas Olustvere ümbruses oli sadu kliente elektrita.

Eestis tervikuna on hulk rikkeid Lääne-Virumaal, kus vooluta on üle 4000 kliendi, Harjumaal on elektrita ligi 3000 majapidamist ning Jõgevamaal üle 2000.

Elektrikatkestused on üldjuhul tingitud öösel sadanud raskest lumest. Selle raskuse all on murdunud liinidele puud ning ka liinid on raske lume tõttu katkenud. Elektrilevi rikkebrigaadid on alustanud parandustöid.

Viljandis on suuremad tänavad puhtad, kuid kõrvalteedel on märja lume kiht paarikümne sentimeetri paksune ning kella 8 paiku võis mitmel pool näha kinnijäänud autosid.

Kõrvaltänavatel ja väiksematel teedel takistab öösel maha sadanud paks ja märg lumevaip liiklust.
Kõrvaltänavatel ja väiksematel teedel takistab öösel maha sadanud paks ja märg lumevaip liiklust. Foto: Elmo Riig
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles