PÄEVAKOMMENTAAR Jalutuskäik libedas Viljandis. Linnahooldus teeb tõrjet napilt

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia maantee kõnnitee Selveri ja Rimi vahelisel lõigul. Midagi sellist, mis peaks aitama libeduse vastu, polnud sinna puistatud nädalavahetusel ega esmaspäeva hommikul.
Riia maantee kõnnitee Selveri ja Rimi vahelisel lõigul. Midagi sellist, mis peaks aitama libeduse vastu, polnud sinna puistatud nädalavahetusel ega esmaspäeva hommikul. Foto: Marko Suurmägi

Nende Viljandi tänavate pärast, mida hooldab linnale kuuluv ettevõte Viljandi Linnahooldus, pole küll ühelegi liiva- ja kruusakarjäärile liiga tehtud ning viga pole saanud ka maardlad, kust kaevandatakse teehoolduseks minevat soola või kogutakse graniitsõelmete materjali. Mitmel linna suurel tänaval on jalakäijate saabaste all puhas rikkumata jää.

Selline mõte tuli pähe läbi Männimäe kulgeval Riia maanteel jala käies nii nädalavahetusel kui esmaspäeval. Silmaga nähtavat libedustõrjet oli tööpäeva hommikul tehtud vaid lasteaia hoovis ning eramajadeesistel kõnniteedel.

Viljandi Linnahoolduse juhi Sulev Kannimäe kinnitusel libedustõrjet kõnniteedel küll tehakse, aga vesi peseb teedelt nii soola kui sõelmed. Seejuures pandavat varasematest aastastest tuttavaks saanud graniitsõelmeid maha väga napilt, et vältida nende kevadist koristamist, ning soola jää peal olevasse vette valamisel polevat suurt mõtet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles