Terviseamet tunnistas kasutuskõlbmatuks sauna, mis on üle elanud keisrite kukkumise ja maailmasõja hirmud (1)

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saunamees Peep Läll (vasakul) ja Mulgi valla abivallavanem Ervin Tamberg tõdesid suletud sauna laval, et nüüd tuleb nuputada, kuidas inimestele saunavõimalus tagasi anda.
Saunamees Peep Läll (vasakul) ja Mulgi valla abivallavanem Ervin Tamberg tõdesid suletud sauna laval, et nüüd tuleb nuputada, kuidas inimestele saunavõimalus tagasi anda. Foto: Marko Saarm

Kui Mõisaküla kultuurimajja kogunenud klubinaised nentisid, et kohaliku sauna kinnipanek teeb olukorra keeruliseks, ning uurisid, kas üldse oleks võimalik normaalsel ajal näiteks Abja-Paluojale sauna ja sealt tagasi saada, siis Mõisaküla saunamees Peep Läll ja Mulgi valla Mõisaküla piirkonna juht Ervin Tamberg tõdesid, et kohalikele on tarvis saun tagasi võidelda.

Mõisaküla saun on ehitatud aastal 1905. Just nimelt, enam kui 110 aastat tagasi. Samal aastal, kui toimus 1905. aasta revolutsioon. Maailmasõdadest polnud siis veel kuuldudki ja Euroopas laiutas Austria-Ungari keisririik.

Ja kuigi selle Eesti vanima seni tegutsenud sauna maja ligi 70 sentimeetri paksused maakivist seinad püsivad endiselt vankumatuna, keelas terviseamet jaanuari lõpul seal saunapidamise ära.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles