Filmiarvustus. Kaks naist ja kurjad mehed

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna Maryt kehastanud Saoirse Ronan on kaamerate ees kenasti hakkama saanud juba varateismelisest peale.
Kuninganna Maryt kehastanud Saoirse Ronan on kaamerate ees kenasti hakkama saanud juba varateismelisest peale. Foto: Forum Cinemas

Vähem kui kuu aja pärast on järjekordsed riigikogu valimised. See on iseenesest päris kole aeg. Muidu kaamerate ees üksteisele naeratavad poliitikud moonduvad justkui tilga vett saanud gremliniteks. Rusikaga näkku, jalaga makku ja selja tagant vasaraga piki lagipead. Võimu ja võimule pürgijate vahel valitseb side, mis toob meelde iga hinnaga aina järgmist doosi jahtiva meeleheitel narkomaani.

Võim on sõda, kus vahendeid ei valita ja pantvange ei võeta. Ja arvestagem, et tavainimene näeb vaid põrgukatla pinnavirvendust. Tema tund saabub siis, kui kördi keema tõustes esimene tulise õhuga täidetud mull lõhki plahvatab ja silmnäo ära kõrvetab.

Kinodes jooksev ajaloolise taustaga draama «Mary, šotlaste kuninganna» («Mary Queen of Scots») vaatleb võimukoridoride räpaseid saladusi XVI sajandi Inglismaal ja Šotimaal. Ja kuigi loo keskmes on kaks äärmiselt karismaatilist naist – kuningannad Mary Stuart (Saoirse Ronan) ja Elizabeth I (Margot Robbie) –, keeravad põhilise jama kokku ikkagi pikkade takkus juustega habetunud mehed. Ja ikka kohe julmalt keeravad. Nende kõrval on meie erakondlikud tülid ja sõnavahetused lapsemäng.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles