Kaalukas ajalooraamat heal isikukesksel viisil

, Eesti rahvusarhiivi ajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küllo Arjakas
Küllo Arjakas Foto: Toomas Huik

Ajaloolase ja Eesti Vabariigi taastamise tormiste aastate ühiskonnategelase Küllo Arjaka nimi peaks Sakala lugejatele tuttav olema – oli ta ju 1983.–1986. aastani ajalooõpetaja Johann Köleri nimelises Viljandi 4. Keskkoolis (praegune Kesklinna kool). Koolitööst ja muustki tollases Viljandi elus on ta kirja pannud oma mälestused, mis ilmusid 2017. aasta Sakala Kalendris.

Ajaloohuvilised teavad Küllo Arjakat kui arvukate trükiste autorit. Nüüd on nende ritta lisandunud järjekordne teos – Rahvarinde muuseumi toimetiste sarja kolmas raamat. Siin on sobiv meelde tuletada, et ka selle sarja 2014. aastal ilmunud avaraamatu «Kui väikesed olid suured. Balti kett 25» autor oli Küllo Arjakas.

Seekord vaatluse all oleva teose sissejuhatuses kirjutab Arjakas, et ta on püüdnud kirjeldada ja kokku võtta elu Viljandimaal aastatel 1986–1992. Nagu ütleb raamatu pealkiri «Kaks tormi. Sakalamaa ja Rahvarinne. Viljandimaa aastatel 1987–1992», keskendub ta sealjuures Sakalamaa Rahvarinde kesktoimkonnale, kes jättis neil aastail otsesel või kaudsel moel oma jälje peaaegu kõigesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles