Viljandimaa hotellides oli mullu vähem kui 100 000 ööbijat (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu Viljandis avatud Park Hotell külaliste nappuse üle ei kurda ning nende igaöine täitumus on maakonna statistilisest keskmisest tublisti suurem.
Mullu Viljandis avatud Park Hotell külaliste nappuse üle ei kurda ning nende igaöine täitumus on maakonna statistilisest keskmisest tublisti suurem. Foto: Marko Saarm

Statistikaametis tehtud majutuskohtade voodite täitumuse analüüsist selgub, et mullu oli kogu aasta jooksul Viljandimaa hotellides ja turismitaludes kokku 93 000 ööbijat. Voodikohtade täitumus kuude arvestuses oli aga üsna tagasihoidlik, sest paaril kuul oli see maakonna hotellides vaid kümme protsenti.

Statistikaameti arvud näitavad, et nii eelmise aasta esimesel kui viimasel kuul oli Viljandimaal 40 majutusasutust. Suvel hotellide arv kerkis, sest aasta kõige turistide rohkemal kuul juulis oli maakonnas 56 majutusasutust.

Turismiperioodiks avavad oma uksed tavaliselt kodumajutust pakkuvad majad või turismitalud. Kui talvel oli maakonnas keskmiselt pisut üle 1200 turistidele mõeldud voodi, siis tippajal oli neid 1947.

Kõige tihedam aeg on hotellides tavapäraselt suvi ning juuli, mille viimastel päevadel peetakse Viljandi pärimusmuusika festivali. Juulis oli maakonna hotellide voodid täidetud 34-protsendiliselt ning ööbimise oli kokku üle 20 000 ehk pisut vähem kui veerand kogu aasta tulemusest.

Keskmine voodikoha hind jäi mullu 19 ja 30 euro vahele. Kõige odavamalt sai voodi augustis, kui selle eest küsiti 19 eurot, ning kõige kallimaks kerkis hind novembris, sest siis maksis maakonna keskmine voodikoht 30 eurot. Aasta viimasel kuul langes see tagasi 24 eurole.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles