Juhtkiri. Mis sa oled, ühinemisleping?

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Mullu novembris said kõik haldusreformi käigus moodustunud või laienenud omavalitsused rahandusministeeriumilt riigihalduse ministri Janek Mäggi allkirja kandva viisaka pöördumise, mille sisu on, et ühinemisleping pole suvaline paber, milles sisalduvaid lubadusi ei tohi niisama lihtsalt täitmata jätta. Ministeerium tuletab meelde, et too leping kannab kõigi liitunud omavalitsuste tahet ning sätestab põhimõtted, garantiid ja poliitilised lubadused, mis olid ühinemise eeldusteks. Ühtlasi õpetatakse pöördumises, et kui omavalitsus siiski leiab, et mõnda lepingu sätet ei ole praktikas võimalik täita või see piirab muude tegevuste elluviimist, tuleb volikogul algatada ühinemislepingu muutmine.

Nüüd, mõni kuu hiljem, viitas Viljandi vallavolikogu opositsioon vallaeelarvesse kirjutatud Viiratsi vana vallamaja projekteerimiskulude vastu seistes muu hulgas tollelesamale ministeeriumi kirjale. Eelmise nädala Sakalates käsitleti seda teemat nii arvamus- kui uudistekülgedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles