Kollatõbiseid on juba üle saja

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et vaktsineerimist polnud võimalik varakult alustada, nakatusid suve- ja sügiskuudel üha uued inimesed.
Et vaktsineerimist polnud võimalik varakult alustada, nakatusid suve- ja sügiskuudel üha uued inimesed. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Läinud nädalal diagnoositi terviseameti andmetel Eestis 12 uut A-viirushepatiidi juhtu, millest kümme oli seotud Viljandimaaga. Kaheksa haigestumist pandi kirja Viljandimaal, üks Raplamaal ja üks Valgamaal. Lisaks registreeriti kaks haiget Pärnumaal, kuid neil polnud Viljandiga seost.

Viljandiga seotud haigusjuhte on 27. novembriks kinnitatud 120, neist kohapeal 101, Tallinnas üheksa, Raplamaal viis, Harjumaal kaks ning Pärnu-, Tartu- ja Valgamaal üks.

Aasta algusest on Eestis registreeritud 136 A-viirushepatiiti haigestumist.

Terviseameti epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar ütles, et kuna vaktsineerimist polnud võimalik varakult alustada, nakatusid suve- ja sügiskuudel üha uued inimesed. Uute nakatunute  inkubatsiooniperiood saab järjest läbi ja nõnda ei näi puhangul niipea lõppu tulevat.

«Kui palju nakatunuid on, seda me ju ei tea,» rääkis Kuulo Kutsar. «Haigestumine võib kesta veel päris pikka aega. See, et uute juhtumite arv on püsinud nädalast nädalasse enam-vähem stabiilsena, ei ole mingi sisuline näitaja, vaid puhas juhus.»

Ta ütles, et vaktsineerimine on igal juhul omal kohal ja kätepesu ei tohi samuti unustada. Sellest on abi ka paljude teiste tõbede vastu.

Grippi, mis tavaliselt novembrikuus kohale jõuab, pole Eestis veel diagnoositud ja ka Kesk-Euroopas on tuvastatud vaid mõni üksik gripijuhtum.

«Gripi kõrgseis on lükkunud talve peale,» nentis Kuulo Kutsar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles