Nädala nägu. Ühe ridades teise mõtetega

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Juhkamsoo
Juhan Juhkamsoo Foto: Elmo Riig

Erakonna vahetamist ei vaadata just kõige parema pilguga. Seda nimetatakse ülejooksmiseks, tuulelipuna käitumiseks ning põhimõtete ja maailmavaadetega kauplemiseks. Kõneainet pakkunud keskerakondlase Juhan Juhkamsoo juhtum lõppeval nädalal on aga näide sellest, et kui inimene avastab end ühe partei liikmena hoopis teistsuguse partei vaateid esindamas, ei tule lojaalsusest niikuinii midagi välja.

Äriregistri andmeil liitus Juhkamsoo Keskerakonnaga 2009. aastal, mil ­EKRE asemel toimetas veel Rahvaliit ja praegune Isamaa oli tugevalt respublikaanse hõnguga. Teisisõnu ajal, mil ühtegi vängelt rahvuslikku poliitilist jõudu suures poliitikas polnud. Mitte et Etsi-aegne Keskerakond oleks mingistki otsast rahvuslikku joont visanud, aga vähemalt polnud rahvuslastel toona ühte kindlat parteid, mille kasuks otsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles