USA ajutine asjur: Ameerika Ühendriikide side Eesti ja NATO-ga püsib murdmatu (2)

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval väisas Viljandit Ameerika saatkonna diplomaatide delegatsioon koos saatkonna praeguse juhi, ajutise asjuri Elizabeth Horsti, majandusnõunik Andrea Lindgreni ja poliitikanõunik Brian Timm-Brockiga. Nad esinesid raamatukogus maakonna kooliõpilastele, kohtusid Viljandi linnapeaga ning tutvusid USA turul tegutseva ettevõttega Cleveron.

Sakalale antud intervjuus kinnitas saatkonna juht, et hoolimata president Donald Trumpi väidetavast soovist NATO-st lahkuda on Ameerika Ühendriikide side liitlastega tugev.

Ameerika Ühendriikide Suursaatkonna ajutine asjur Elizabeth Horst, USA ajakirjanduses on kirjutatud, et president Donald Trump on korduvalt uurinud võimalust USA NATO-st välja viia. Kas Eestil, kelle julgeolek sõltub suuresti NATO-st, on põhjust muretseda?

Mida ma saan teile öelda – Ameerika Ühendriikide side Eesti ja NATO-ga püsib murdmatu nagu alati. Ma olin kaks nädalat tagasi Washingtonis ja USA välisminister Mike Pompeo kutsus kokku kõik suursaadikud. Tema sõnum oli see, et alliansid on alati olulised. Kui meil on probleem või kriisiolukord, otsime abi oma liitlastelt. Seda on tähtis meeles pidada. Meie pühendumus liitlastele on alati olnud tugev – seda ütles ka Pompeo kaks nädalat tagasi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles