Rain Hüva: linn peaks alustama spahotelli arendajatega läbirääkimisi   (3)

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja ja linnavolikogu liikme Rain Hüva sõnul on veekeskusega praegu seotud liiga palju emotsioone ning teemat tuleks jahedalt kalkuleerima hakata.
Ettevõtja ja linnavolikogu liikme Rain Hüva sõnul on veekeskusega praegu seotud liiga palju emotsioone ning teemat tuleks jahedalt kalkuleerima hakata. Foto: Marko Saarm

Spaahotelli arendus, mida Aqva Hotelsi omanikud Viljandi järve äärde planeerivad, toob lisanduvate töökohtade ning suureneva keskmise palga kaudu linnale pikas perspektiivis olulist lisatulu, ütleb ettevõtja ja Viljandi linnavolikogu liige Rain Hüva.

Rakvere Aqva Spa omanike kavatsus rajada veekeskus Viljandi järve äärde tooks Hüva sõnul juurde 150 töökohta, tõstaks keskmist palka, mitmekesistaks töökohtade valikut, suurendaks tööhõivet ning tooks Viljandisse uusi elanikke. Sama oluline kui lisanduvad otsesed töökohad on ka väljastpoolt tulevate klientide siia jäetav raha, mis toidaks meie teenusesektorit: taksojuhte, restorane, teatrit ja muud. Kui iga turist jätab 30 eurot Viljandi teenusesektorisse, lisanduks 70 000 külalise puhul aastas 2,1 miljonit eurot.

Ettevõtja meelest ei saa linnavalitsus tegelda üksnes raha jagamisega, vaid peaks ka ettevõtluskeskkonda arendama, sest nii linnal kui vallal on hädavajalik kasvatada tulusid. Selles on kõige tähtsam linna ja valla kodanike makstud tulumaksu summa. Seda mõjutavad kaks komponenti: töötavate inimeste arv ja keskmine palk, mis omavahel korrutatakse. Parima tulemuse saavutamiseks on vaja suurendada mõlemat komponenti.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles