Viljandi suudab hädaolukorras pakkuda ajutist peavarju tuhandele inimesele

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kesklinn talvel
Viljandi kesklinn talvel Foto: Elmo Riig

Viljandi kriisikomisjon kogunes kolmapäeval korralisele koosolekule, et teha kokkuvõtteid möödunud aasta tööst ja planeerida käesoleva aasta tegevusi. Linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Johan-Kristjan Konovalov selgitas, et läinud aastal sai valmis Viljandi  evakuatsioonikohtade plaan, mille järgi on hädaolukorras võimalik pakkuda ajutist peavarju tuhandele inimesele.

Samuti koostati mullu linna korraldatavate elutähtsate teenuste, näiteks vee- ja soojavarustuse ning teede sõidetavuse kirjeldus ja toimepidevuse nõuded.

Käesoleval aastal on Konovalovi kinnitusel kavas koostada hädaolukorra lahendamise ja ressursiplaan, teha ennetusnõustamisi ning kinnitada elutähtsate teenuste toimepidevuse plaanid. Lisaks on kevadel kriisikomisjonil plaanis korraldada lauaõppus. Komisjoni juhi linnapea Madis Timpsoni sõnul on omavalitsuse kohustus mõelda ette igale ohuolukorrale. 

"Viljandi linn on hubane ja ohutu. Sellest hoolimata on oluline, et kriisid meid ootamatult ei tabaks ja hädaolukorras teaksid nii tavakodanikud kui organisatsioonid, kuidas käituda," rääkis linnapea. "Linna kriisikomisjon nende küsimustega tegelebki. Julgen öelda, et meie riskid on hästi maandatud ja teame, mida kriisi korral ette võtta."

Viljandi kriisikomisjoni kuuluvad linnavalitsuse, päästeameti, politsei, kaitseliidu, linna taristuettevõtete, haigla ja vaimulike esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles