Viljandi koolid vahetavad sel nädalal õpilasi

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna kool
Kesklinna kool Foto: Elmo Riig

Kesklinna kooli huvijuhi Elina Tirgo sõnutsi korraldatakse koolivahetust eelkõige selleks, et õpilased saaksid uusi kogemusi. "Iga õpilane arvab, et teises koolis on parem, ja sel nädalal on võimalik saada kogemus teise kooli õppesüsteemist ja -metoodikast,

lisaks uusi tutvusi ja kontakte."

Tirgo selgitas, et õpilane teeb avalduse, millisesse kooli ta tahaks minna, ja koolid vaatavad, millised võimalused selleks on. Et klassid on suhteliselt täis, vahetavad koolid omavahel umbes sama palju õpilasi. "Kesklinna koolist läks mujale seitse õpilast ja vastu tuli kaheksa. Jakobsoni kool võttis sel aastal rohkem õpilasi ja Paalalinna kooli läks vähem."

Tirgo ütles, et õpilane osaleb sajaprotsendiliselt kooli töös ja saab osa võtta sealsetest üritustest. Sellega kaasnevad ka kodutööd ning tuleb arvestada, et oma kodukoolis peab kontrolltööd hiljem järele tegema, rääkis Tirgo.

Koolid korraldavad õpilasvahetust kolmandat aastat. Huvijuht ütles, et tagasiside varasema põhjal on olnud igati positiivne. "Õpilased saavad raamist välja tulla ja julgust juurde. Tagasiside on ju alati kahepoolne, nii et oleme ka ise sellest kogemusest palju õppinud. Saame midagi parandada ja kuulame, mis teises koolis on teistmoodi.“

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles