Viljandi pärimusmuusika festivali ametlik õlu hakkab tulema Tankeri pruulikojast  

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjala pruulikojas kogunenud žürii valis täna välja ametliku folgiõlle.
Põhjala pruulikojas kogunenud žürii valis täna välja ametliku folgiõlle. Foto: Eesti Väikepruulijate Liit

Eesti väiketootjatega koostöösse asunud Viljandi pärimusmuusika festival valis käesoleva aasta ametlikuks õlleks Tankeri pruulikoja käsitööõlle. Äsja avatud Põhjala pruulikojas kogunenud žürii tegi valiku üheksa Eesti väikepruulijate liitu kuuluva pruulikoja toodangu vahel.

Folgi õlle tootmisõigused võitnud Tankeri pruulikoja juhi Jaanis Tammela sõnul saadi õlle tegemiseks inspiratsiooni nii Tšehhi kui ka Saksa õllekultuurist. Ta rääkis, et Viini laagri tüüpi võiduõlu on lihtne ja kerge, samas maitsekas ja tasakaalus. "Oleme saanud inimestelt palju tagasisidet, et õlu võiks olla veelgi kergem ja mahedam. Kõnealuse õlle puhul me seda silmas pidasimegi," rääkis Tammela.

Viljandi pärimusmuusika festivali pealik Ando Kiviberg jäi žürii otsusega igati rahule. "Sellise ametliku festivali õllega läheme suvele vastu, naeratus huulil. Janu saab meie festivalil kustutatud ja seda veel väga kvaliteetse joogiga," sõnas Kiviberg.

Õllesid hindas sõltumatu žürii õllesommeljee Karmo Tüüri eestvedamisel pimedegustatsiooni põhimõttel. Žüriisse kuulusid lisaks Tüürile veel Viljandi pärimusmuusika festivali pealik Ando Kiviberg, festivali programmijuht ja Eesti pärimusmuusika keskuse juhataja Tarmo Noormaa, festivali toitlustuspealik Jaana Hinno, pärimusmuusik Cätlin Mägi ja pikaaegne festivalil käija Tarmo Tähepõld.

Eelduslikult jõuab Folgi õlu tavapoodidesse ja Viljandi pärimusmuusika aita juba aprillis. Korraldajatele polnud õlle hind veel teada.

Eesti väikepruulijate liidu projektijuht Hans Üürike ütles, et festivali kontserdipaikade müügipunktides on korraga kraanidest saadaval kaheksa Eesti väiketootja õlu ning lisaks Eesti väiketootja siider ehtsast õunamahlast. "Lisaks tuleb festivalialale messitelk, kus tutvustavad oma tooteid enam kui 15 väiketootjat," lisas Üürike.

Käsitööõlle, -siidri ja -veinitegijaid ühendav Eesti väikepruulijate liit valiti möödunud sügisel Viljandi pärimusmuusika festivali tänavuseks joogipartneriks, mis tähendab väikepruulijatele ainuõigust festivali kontserdipaikades oma jooke tutvustada ja müügiks pakkuda. Eesti väikepruulijate missioon on rikastada rahva maitsete kultuuri, nii nagu pärimuskultuur esindab erinevaid kultuurilisi piirkondi.

27. Viljandi pärimusmuusika festival kestab lossimägedes ja südalinnas 25.–28. juulini. Selle aasta festivali teema on "Hea lugu!". 

Väikepruulijate liit on loodud 2013. aastal eesmärgiga jätkata ja arendada Eesti käsitööõlle, -veini ja -siidri tootmise kultuuri ja traditsioone ning arendada alkoholikultuuri kõrgkvaliteediliste toodete pakkumise ja tarbija harimise kaudu. Liitu kuulub enamik Eestis tegutsevatest väikestest õlle-, siidri- ja veinitootjatest, kelle toodangu maht ei ületa 5 miljonit liitrit aastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles