Vastulause Mait Allase arvamusloole (1)

, Viljandi vallavolikogu esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupo Kase
Kaupo Kase Foto: Marko Saarm / Sakala

MULLE TUNDUB, et noorpoliitik Mait Allas ei oska eelarvet lugeda. Viljandi vallavolikogus teisele lugemisele esitatud 2019. aasta eelarve projektis ei ole kirjas investeeringut Viiratsi vana vallamaja renoveerimiseks. See tähendab, et 2019. aastal seisab see hoone tühjana edasi. Eelarve projekt toetab liitumislepingus kokkulepitud tegevusi ega ole lepinguga vastuolus.

Volikogu andis vallavalitsusele selged suunised, et too alustaks eeltöid Viiratsi vallamaja kasutusele võtmiseks. 2018. aasta märtsikuus muutis volikogu liitumislepingut: sellest võeti välja punkt, mis käsitles vallamaja asukohta Viljandis. Kõigi nende otsuste poolt hääletas ka volikogu liige Allas.

Viiratsi vana vallamaja rekonstrueerimise projekt saab valmis 2019. aasta sügiseks. Kas see hoone võetakse kasutusele vallamajana või hakkavad seal asuma valla dokumentide arhiiviruumid ja sotsiaaleluruumid, saab vallavolikogu otsustada alles siis, kui ehitusprojekt ja selle ekspertiis on valmis ning võimaliku investeeringu suurus välja arvutatud.

MAIT ALLAS spekuleerib, milline võiks olla 2021. ja 2022. aastal Viljandi valla investeerimisvõime ning milliseid tegevusi võiks tulevikus toetada. Kahjuks ei ole ta tähele pannud, et juba praegu on valla 2019. aasta eelarvesse kirjutatud Heimtali põhikoolile uue staadioni ehitus. Samuti see, et renoveeritakse Soe lasteaeaia hoone ja Pärsti pansionaadi hoone.

Ehitatakse välja Saarepeedi kooli ventilatsiooni. Alustatakse Rahetsema kergliiklustee ehitamist ja korrastatakse umbes 30 kilomeetrit teid. Madalapalgaliste töötajate palga tõstmiseks on eelarves ette nähtud 1,4 miljonit eurot. Sellest umbes 1,07 miljonit on ette nähtud koolide ja lasteaedade töötajate palga tõusuks. Seda loetelu võib pikalt jätkata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles