Linnavalitsus asub Pärnu maantee ehitajat otsima

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel suvel tehti korda lühike lõik Pärnu maanteed ning mitu sellega ristuvat tänavat. Järgmisel suvel peaks korda saama ka peatänava remontimata osa.
Eelmisel suvel tehti korda lühike lõik Pärnu maanteed ning mitu sellega ristuvat tänavat. Järgmisel suvel peaks korda saama ka peatänava remontimata osa. Foto: Marko Saarm

Et leida ehitusfirma, kes remondiks järgmisel suvel Pärnu maantee Vaksali ja Planeedi tänava vahelise lõigu, kuulutas Viljandi linnavalitsus esmaspäeval välja riigihanke konkursi.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul saab Pärnu maanteest pärast ehitust Viljandi esimene täielikult renoveeritud peamagistraal. «Möödunud aastatel on korda saanud Vaksali tänav ja Pärnu maantee lõik Planeedi tänavast linna piirini. Nüüd ühendame need kaks lõiku omavahel ära,» selgitas linnapea.

Ta lisas, et peatänavate uuendamine on linnavalitsusele esmatähtis ning 2020. aastal algavad ehitustööd Vabaduse platsil ja selle ümbruses Tallinna, Vaksali ja Vana-Vaksali tänaval ning Tasuja puiesteel. Seda tööd toetab rahaliselt ka Euroopa Liit.

Pärnu maantee ehitustööde rahastamiseks saab linn riigieelarvest üks miljon eurot. Seda on meedias nimetatud valitsuse katuserahaks, sest nimetatud summa saamiseks ei pidanud linn tegema ühtegi taotlust ning enne summa avaldamist riigieelarve projektis ei olnud selle eraldise üle ka avalikku diskussiooni.

Viljandi linnavalitsus üritas Pärnu maantee lõigu ehitamiseks saada raha Euroopa Liidu piirkondade tugevdamise meetmest, kuid otsustajad vastasid sellele palvele eitavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles