Ühele omanikule kuuluvad Tere ja Farmi kasvatasid käivet

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tere kohukeste tootmine Viljandis.
Tere kohukeste tootmine Viljandis. Foto: Marko Saarm

2017. aasta keskpaigast ühte gruppi kuuluvate piimatöötlejate Tere ja Farmi Piimatööstuse mullune käive oli 108 miljonit eurot. Aastaga kasvas see 2,5 miljoni euro ehk 2,3 protsendi võrra.

Tere ja Farmi Piimatööstuse juhatuse esimees Katre Kõvask andis pressiteate vahendusel teada, et kahe piimatööstuse suurimaks arengumootoriks oli eksport. Välismaale müügist teeniti ettevõtte kogukäibest 19,4 protsenti. Ettevõtte eksportkäive ulatus 21 miljoni euroni ja kasvas aastatagusega võrreldes 16,8 protsendi võrra.

Kokku eksporditi piimatooteid 20 riiki üle maailma. Eelmise aasta suurimate saavutuste hulka kuuluvad ekspordi alustamine Rootsi suurimale kaubandusketile ICA ja ekspordi taaskäivitamine Jaapanisse.

Nii Tere kui Farmi Piimatööstus kuuluvad 2017. aasta suvest toiduainetööstusi koondavasse ettevõttesse Maag Grupp. Kahel piimatööstusel on Eestis kolm piima töötlevat tehast, üks neist asub Viljandis, üks Põlvas ja üks Jõhvis.

Tere käive oli 2016. aastal ligi 50 miljonit eurot, mis tähendas toona suurt allakäiku, sest näiteks 2011. aastal lähenes käive 110 miljonile eurole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles