Viljandi Tulevik noppis kolmandast mängust teise võidu

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Ilves võitlemas Pärnu Vapruse kaitsjatega taliturniiri mängus, mille Viljandi Tulevik võitis 2:1.
Indrek Ilves võitlemas Pärnu Vapruse kaitsjatega taliturniiri mängus, mille Viljandi Tulevik võitis 2:1. Foto: Liisi Troska / Soccernet.ee

Taliturniiri ettevalmistusmängud jätkuvad ning Tallinnas peetud taliturniiri kolmandas voorus alistas Viljandi Tulevik laupäeva õhtul Pärnu JK Vapruse 2:1. Viljandi väravate eest hoolitsesid Lauri Elur ja Indrek Ilves, pärnakate poolelt oli täpne Greger Könninge.

Tulevik alustas kohtumist agressiivselt ning surus Pärnu kogu esimeseks poolajaks sügavale kaitsesse. Avaväravat tuli oodata 20 minutit ning siis lõi täna vasakul ründeäärel toimetanud Lauri Elur terava nurga alt peale. Pärnakate väravavahile Hendrik Vainule ebamugav pall põrkas tema kätest väravasse ning Tulevik asus kohtumist 1:0 juhtima. Protokolli märgiti avavärav siiski Vainu omaväravana.

Teine värav tuli 33. minutil ja oli puhas töövõit, kui tipuründes rassinud Indrek Ilves võitles näiliselt kaotatud olukorra lõpuni, spurtis Vainu suunas liikuvale pallile, suutiski Vainut ennetada ja surus palli võrku. 2:0.

43. minutil eksis Kristjan Kask Tuleviku kasuks määratud penaltil.

Pärast poolajapausi sai Indrek Ilves puhkama ja mängu sekkus Herbert Velleste. Teisele poolajale tuli Pärnu veidi teravama häälestusega ning üritas mängus initsiatiivi endale haarata. Kohati ning Tuleviku meeste väikese abiga see neil ka õnnestus, kuid Tulevik seisis kaitses kindlalt. Päriselt mängu sisse said pärnakad alles pärast 62. mänguminutit, mil Sander Post tegi korraga viis vahetust ning asendas kaitseliinis Gustav-Hendrik Seederi ja Mark Eduri (asemele vastavalt Janno Lukas ja Siim Saar) ning keskväljal Tanel Langi, Lauri Eluri ja Rasmus Allese (asemele vastavalt Arlet Hunt, Rainer Rüütel ja Karl-Rudolf Org), nagu kirjeldas mängu käiku Viljandi jalgpalliklubi Tulevik kogukonnajuht Marek Tiits.

Pärnakad haarasid mänguohjad umbes veerandtunniks enda kätte ning tasu selle eest tuli 74. minutil, kui Greger Könninge sahistas Tuleviku väravavõrku tsenderdusena teele saadetud, ent Viljandi meeste õnnetuseks ja pärnakate rõõmuks värava ristnurgas maandunud palliga.

78. minutil tegi viis vahetust korraga ka pärnakate treeneriteduo Taavi Midenbritt ja Kalev Pajula. Samuti kui Tulevikul veerandtund varem, lõhkus ka pärnakate vahetusteralli nende mängurütmi ja mängu lõpp kuulus taas üsna kindlalt Tulevikule. Sealjuures kolistas Rainer Rüütel veel ka Vapruse väravaraame.

Tuleviku peatreener Sander Post jäi meeste esitusega Pärnu vastu igati rahule, kuigi nentis, et Pärnu lubati mängu tagasi oma rutakusega. «Esimene poolaeg oli täielikult meie kontrolli all ja Pärnul polnud mitte mingeid võimalusi,» nentis Post. «Teisel poolajal aga kiirustasime mängu ülesehitusega ning otsisime lihtsate lahenduste kasutamise asemel ülemäära keerulisi. Sellega andsime Pärnule ise võimaluse mängu tagasi tulla. Mänguliselt nad meid üle ei mänginud.»

Vahetustega kaotatud rütmi peab peatreener paratamatuseks. «Treeningmängud, kõik peavad saama mängida ja mul on meestest ülevaadet vaja. Selge see, et Viljandi-sugusel satsil ei ole võtta kahtkümmet ühesuguse tasemega meest, nii et seda väikest äravajumist oli oodata, aga kokkuvõttes on kõik okei.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles