Sakala aasta töötajad on Marko Suurmägi ja Katri Henga

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi keraamik Ene Tapferi loodud kujuga «Muusa puudutus»
Marko Suurmägi keraamik Ene Tapferi loodud kujuga «Muusa puudutus» Foto: Marko Saarm

Reedel kuulutas Sakala toimetus välja oma eelmise aasta parima töötaja ning «Muusa» tiitel ja sellega kaasas käiv skulptuur «Muusa puudutus» läksid peatoimetaja asetäitjale Marko Suurmägile.

Marko vastutab Sakala uudistekülgede koostamise eest, kuid kirjutab ka ise väga palju. Sakala peatoimetaja Hans Väre ütles preemiat Markole kätte andes, et selle tõi talle pühendunud töö. Marko Suurmägi on ainus Sakala töötaja, kes on saanud juba kolm «Muusat». Esmakordselt pälvis ta selle auhinna 2006. aastal ning eelmine «Muusa» jõudis tema kätte 2014. aastal.

Marko oli auhinda vastu võttes väga üllatunud. Ta meenutas, et kolleegid olid talle viimasel sünnipäeval kinkinud T-särgi, millele oli kujutatud sõnapilv. «Nad olid võtnud minu kirjutatud «Vabad mõtted» ja noppinud neist välja enam kasutatud sõnu. Selgus, et kõige sagedamini kordus tekstides «aga». Selline aga-mees ma siis olen ja tänan teid tunnustuse eest,» lausus ta ning lisas, et sel aastal oleks pidanud tema arvamuse järgi «Muusa» saama küljendaja Katri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles