Nädala number. Midagi ikka oli

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädala number
Nädala number Foto: Sakala

Kui miinuskraade koguneb tavapärasest rohkem ja inimesed hakkavad sellest rääkima, leidub ikka keegi, kes ütleb umbes midagi sellist: «Häh, –20 pole veel mingi pakane! Omal ajal ...» Kui väga hoogu minnakse, jõutakse sellenigi, kuidas vanasti sai ka kõige vängema külmaga igal hommikul kaks kilomeetrit vastutuult ja ülesmäge kooli kõnnitud ning hiljem kolm kilomeetrit ülesmäge koju tagasi mindud.

Teisipäeva hommikul Viljandis registreeritud –23,1 kraadi ei olnud kaugeltki maailma lõpp, aga midagi siiski. Sellest andis tunnistust tõik, et esile kerkisid mitmesugused külmaga seotud mured. Nagu ikka nõrkes mõnegi auto aku või muu osa, ent probleem tekkis ka suurremondi tõttu asenduspinnal tegutsevas Paalalinna koolis. Nagu lehest võis lugeda, jäi väiksemate klasside õpperuumina kasutatav Kaare kooli aula jahedaks, nii et sinna tuli panna lisaradiaatorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles