Aasta tegija tiitel tuli Viljandimaale

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti rahvamajade tunnustusüritusel "Kaheksakand" pälvis aasta tegija tiitli Sirje Fedjuk.
Eesti rahvamajade tunnustusüritusel "Kaheksakand" pälvis aasta tegija tiitli Sirje Fedjuk. Foto: Ene Schultz

Võhma rahvamaja juhataja Sirje Fedjuk naasis eile Saaremaal korraldatud Eesti rahvamajade tunnustusürituselt "Kaheksakand" aasta tegija tiitliga. 

Sirje Fedjuki sõnul polnud auhinna juures määravaks ükski konkreetne tegu, vaid tema tegevus laiemas mõttes. Küll olid tunnuslehel märksõnadena kirjas viimase aasta suuremad kordaminekud, nagu "Laulukarussell", memme-taadi pidu, nelja maakonna eakate suvepidu ja Pärlipidu.

"Olen Võhma rahvamaja juhataja alles esimest aastat ja siin veel vähe korda saatnud," lausus Fedjuk ja meenutas tagasihoidlikult vaid kihelkonnapäevade ja peorongkäigu koordineerimist. 

"Auhinda vastu võttes tuli pisar silma," meenutas ta eilset päeva Tornimäe rahvamajas. "Mul oli küll kutse, millest võisin aimata, et olen nominentide hulgas, aga auhind tuli suure üllatusena."

Sirje Fedjuki sõnul on kultuurivaldkonnas töötavad inimesed üsna tundlikud ning kirglikult tehtud töö viib seda rongi ka edasi, takistused ja tõrked võivad aga tekkida üsna lihtsatest asjadest, enamasti inimestevahelisest suhtlemisest. 

Sirje Fedjuk ütles, et on käinud ka varasematel "Kaheksakanna" tunnustusüritustel. "Tänavune erines varasematest galalikkuse poolest. Oli suuremalt välja mängitud. Ka auhind anti kaunilt kujundatud kuldses ümbikus." 

Viljandimaale jagus teisigi auhindu. Aasta koostööpartneri tiitli pälvis kultuuriakadeemia suurepärase koostöö eest Eesti rahvamajade ühingu kultuurikonverentsi organiseerimisel Karksi-Nuia kultuurikeskuses ja erakordselt hea kaasabi eest Viljandi avalike ettevõtmiste korraldamisel. Pärimusmuusika keskus ja Merike Paberits said tunnustust tähelepanuväärse panuse eest pärimusmuusika tutvustamisse Eesti rahvamajades "Pesade" programmi toel.

Aasta teo tiitel tuli samuti Viljandimaale ning selle pälvis Viljandimaa kolmas öötantsupidu ning selle korraldaja mittetulundusühing Sillad, mille eesotsas on Ave Alvre. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles