Statistikaamet küsib: mitu kodutut elab teie linnas või vallas?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametnikel pole alati ülevaadet, milline inimene on kodutu ja kust asotsiaalse välimusega inimesed peavarju leiavad. Viljandis oli veel aasta tagasi üks selline koht Männimäe kaugeimas otsas vana sõjaväeosa mahajäetud hoonetes. Nüüd on need lammutatud.
Ametnikel pole alati ülevaadet, milline inimene on kodutu ja kust asotsiaalse välimusega inimesed peavarju leiavad. Viljandis oli veel aasta tagasi üks selline koht Männimäe kaugeimas otsas vana sõjaväeosa mahajäetud hoonetes. Nüüd on need lammutatud. Foto: Marko Saarm

Statistikaamet tahab kõigilt valdadelt ja linnadelt jaanuari viimaseks päevaks teada, mitu kodutut oli nende territooriumil eelmise aasta viimasel päeval. Valdade ja linnade esindajad seisavad aga silmitsi küsimusega, keda kodutuks pidada.

Statistikaameti palve on seotud rahva ja eluruumide teise prooviloendusega, mis sai alguse eelmise aasta viimasel päeval ja kestab tänavu novembrini. Selle käigus loetakse kokku ka need inimesed, kelle elukoht on haigla, hooldekodu, vangla või klooster, ning lõpuks needki, kel pole üldse elukohta ehk kes liigituvad kodutuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles