Seakatk tõstis taas pead

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika katk on väga nakkav ning ägedalt kulgev kodu- ja metssigade viirushaigus. Eestis diagnoositi esimene haigusjuhtum 8. septembril 2014. Foto on tehtud Roosilla külas katkupuhangu algusajal.
Aafrika katk on väga nakkav ning ägedalt kulgev kodu- ja metssigade viirushaigus. Eestis diagnoositi esimene haigusjuhtum 8. septembril 2014. Foto on tehtud Roosilla külas katkupuhangu algusajal. Foto: Elmo Riig

Viimasel ajal on mitmes Eesti piirkonnas taas sigade Aafrika katku leitud ja Eesti jahimeeste seltsi tegevjuhi Tõnis Kortsu sõnul tähendab see, et valvsust ei tohi kaotada.

Jahimehed surusid metssigade arvukuse etteantud piiridesse ja hõreasustus kindlustas möödunud aastal seakatku vähenemise. Juulist novembrini ei diagnoositud aktiivset viirust, leiti vaid metssigu, kelle organismis oli viiruse antikehi. Koostöös seakasvatustega, kes kindlustasid biomeetmete järgimise, jõuti Kortsu sõnul haruldase tulemuseni, et lautades mullu puhanguid polnudki. «Eesti oli ainsana puhas, samal ajal Lätis, Leedus ja Poolas kukkus päris palju farme,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles