Uuring: Viljandi ettevõttes on Eesti ihaldusväärseim töökoht

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahvatleva tööandjana pakub Cleveron tööd peaaegu 170 inimesele, kellest 76 protsenti on Viljandist pärit. Pildil Cleveroni juht Arno Kütt ettevõtlusauhindadega.
Ahvatleva tööandjana pakub Cleveron tööd peaaegu 170 inimesele, kellest 76 protsenti on Viljandist pärit. Pildil Cleveroni juht Arno Kütt ettevõtlusauhindadega. Foto: Marko Saarm

Keskmise suurusega ettevõtete seas on Eesti töötajate silmis kõige ihaldusväärsem tööandja Viljandi firma Cleveron. Nii selgus tööportaali CVKeskus.ee iga-aastasest uuringust. Üldarvestuses noppis esikoha Eesti Energia.

Eesti ihaldusväärseim ettevõte 2019 on aktsiaselts Eesti Energia, teisele kohale tõusis Swedbank ja kolmandale kohale Telia Eesti. Swedbankile on see ajalooliselt kõrgeim koht parimate tööandjate tabelis. Varem on korduvalt piirdutud kõrge kolmanda kohaga.

Esimest korda otsustas CVKeskus.ee eraldi välja tuua ka keskmise suurusega ettevõtete edetabeli. Ihaldusväärseima 50–249 töötajaga tööandja tiitli haaras Cleveron, teise koha sai Starship Technologies ning kolmanda osaühing Veriff. Esiviisiku lõpetavad aktsiaseltsid Helmes ja Proekspert.

Cleveron osutus lisaks uutele tulijatele Eesti 20 ihaldusväärseima tööandja tabelis aasta suurimaks tõusjaks. 2018. aastal tuli Cleveron esimest korda 20 ihaldusväärseima tööandja sekka ja maandus 19. kohal, aasta hiljem on ta kerkinud juba kuuendaks. Kaheksa aasta jooksul pole nii suurt tõusu tabelis olnudki.

CVKeskus.ee on uuringut korraldanud kaheksa aastat ning vaid aastal 2014 suutis Eesti Energia eest võidu haarata Skype Technologies, kes pidi tänavu piirduma viienda kohaga. Uute tulijatena on parimate tööandjate sekka suutnud kerkida Taxify ja mullu oma töötajatele 30 000 eurot preemiat maksnud Utilitas.

CVKeskus.ee Baltikumi kommunikatsioonijuht Henry Auväärt selgitas, et ihaldusväärseimate tööandjate sekka kerkimiseks ei piisa vaid konkurentsivõimelisest palgatasemest, vaid see nõuab juhtidelt tuntavat panust. "Peamine omadus, mida töövõtjad Eesti parimate tööandjate puhul kõrgelt hindavad, on tööandja loodud keskkond, kus töötaja tunnetab, et tal on võimalik end teostada, areneda ja karjääri teha," rääkis Auväärt. "Lisaks pakub ihaldusväärne tööandja vastajate arvates head töötasu ja seal töötavad ettevõtlikud ning uuendusmeelsed inimesed, kes vastutavad suurte asjade eest."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles