Mulgi uisumaratonil oli rajal 372 uisusõpra

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uisumaratoni rahvadistantsil osales 247 võistlejat.
Uisumaratoni rahvadistantsil osales 247 võistlejat. Foto: Elmo Riig

Selleaastasel Mulgi uisumaratonil purustati 2010. aastast püsinud osalejate rekord 22 võistlejaga: rajal oli kokku 372 võistlevat uisusõpra. Lühemal, 10- kilomeetrisel rahvadistantsil oli 247 ning 30 kilomeetri maratonidistantsil 125 lõpetajat.

Üheskoos publiku ning kaasaelajatega käis uisusündmuselt läbi üle 600 inimese.

Tänavune võistlusrada oli eriline, kuna võisteldi üle viie sentimeetri paksusel kunstjääl. Selle ehitamiseks kulus Viljandi Rattaklubi vabatahtlikel viimasel nädalal järvel üle 20 töötunni. Oma panuse andsid kümned vabatahtlikud ning tänaste jääolude saavutamiseks pumbati järvele üle 1 200 000 liitri vett.

«Täna oli fantastiline ilm, fantastiliselt palju rahvast,» sõnas Viljandi Rattaklubi president Kristjan Kivistik. «On siiras rõõm, et kogu nädala jooksul tehtud töö eest rõõmustas täna ilmataat kõiki uisusõpru ning ka korraldajaid maheda talveilma ja päikesega.» 

Heade jääoludega ja valgustatud uisurada jääb linnarahvale avatuks kuni märtsikuuni. 

23. veebruaril leiab aset ööuisutamine. «Selle ajani lükkame rada kindlasti lahti, aga kastma me enam hakka. Selleks pole jõudu,» ütles Kivistik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles