Uisu­maratoni korraldajad pumpasid järvejääle miljon liitrit vett

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline oli rada reede hommikul, kui rajameister Mikk Mihkel Vaabel seda ise uiskudega proovimas käis.
Selline oli rada reede hommikul, kui rajameister Mikk Mihkel Vaabel seda ise uiskudega proovimas käis. Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Neljapäevane sula ja soe vihm lõhkusid suure osa pühapäevaseks uisumaratoniks ettevalmistatud rajast, kuid korraldajad ei andnud alla, sest edasine ilmaprognoos lubab ilusat uisuilma. Nädala jooksul valati järvele miljon liitrit vett ning rada sai siledaks.

«Uskumatult kiiresti muutuvad ilmaolud andsid vaid ühe tunni aega, et enne uue jäätumise algust rada ära puhastada,» meenutas Viljandi rattaklubi liige, Mulgi uisumaratoni rajameister Mikk Mihkel Vaabel neljapäeva õhtut.

Oma Facebooki seinale kirjutas ta neljapäeva hilisõhtul, et kahe päeva jooksul on tööd teinud 10 inimest ja rajale on pumbatud miljon liitrit vett. «Nii see uisurada korda tehti,» rõõmustas ta. «Vinged inimesed elavad siin kandis.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles