Keerukalt rajatud veekeskus täidetakse peagi veega (1)

Eget Velleste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmise nädala alguses seisab ees basseinide pritsimine, pärast seda saab mahutid täita veega.
Järgmise nädala alguses seisab ees basseinide pritsimine, pärast seda saab mahutid täita veega. Foto: Elmo Riig

Suure-Jaani tervisekeskuse esialgne valmimise tähtaeg oli septembri lõpus. Nüüd, viis kuud hiljem, ei oska Põhja-Sakala valla ehitusspetsialist Avo Põder veel täpset tööde lõpptähtaega öelda, kuid kõigi eelduste kohaselt avatakse veekeskus veebruari keskel. Põder rääkis, et kuna projekt on keerukas, ehitatakse veekeskust tasa ja targu, et hiljem mingeid jamasid ei peaks lahendama.

Veel enne, kui basseinidesse saab vee sisse lasta, seisab ehitajatel ees kaks suurt ülesannet: muuta basseinid veekindlaks ning katta lagi riidega, et ventilatsioonitorud välja ei paistaks. Põdra sõnul on mõlemad tööd mahu või tehnoloogia poolest Eestis esmakordsed.

«Praegu on veekeskuse bassein lihtsalt betoonist mahuti. Uue nädala alguses pritsitakse seda polüurea kattega. See toimib viimistluskihina ning kaitseb ka veest tühjaks jooksmise eest,» lausus Põder. Tema sõnul on ujulaid seni plaaditud ning pritsimine on Eestis täiesti uus tehnoloogia.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles