Ettevõtja vaate tooja

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Sulg
Jaak Sulg Foto: Kristi Markov

Saabuva nädalaga lõpevad Jaak Sule volitused aktsiaseltsi Viljandi Veevärk nõukogu esimehena. Kui harilikult pole ühele väiksele linnale kuuluva kommunaalettevõtte nõukogu koosseisu muutumisel suurt uudisväärtust, siis Sule kõrvalejäämine on tähelepanuväärsem.

Esiteks on Jaak Sulg olnud Veevärgi tüürimise juures juba üheksakümnendate aastate lõpust, mil sellele anti aktsiaseltsi vorm. Linna veemajandus oli toona veel tugeva Vene aja hõnguga. Sulg kutsuti asutuse juhatuse esimeheks ettevõtjatausta tõttu.

Hiljem aktsiaseltside formaat muutus ning Viljandi Veevärk sai nõukogu, kuhu kuuluvad linnavõimu poliitikud. Sulg jätkas seal paralleelselt linnavolikogu koalitsiooni liikmeks olemisega. Ent kui Isamaa, mille liige ja esindaja ta on, ühel hetkel opositsiooni jäi, oli ta asjaosaliste otsusega ikkagi nõukogu eesotsas edasi. Tema panust ja teadmisi hinnati kõrgelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles