Kokaiin, alkohol, sigaretid ja relvad. Kohtu ette astub viis meest ja kaks naist

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ebaseaduslikku alkoholi mõõtsid politseinikud kokku rohkem kui 2000 liitrit, salasigarette oli vähemalt 187 000 ning kokaiini ligi 700 grammi.
Ebaseaduslikku alkoholi mõõtsid politseinikud kokku rohkem kui 2000 liitrit, salasigarette oli vähemalt 187 000 ning kokaiini ligi 700 grammi. Foto: Politsei

Märtsi keskel algab Viljandi kohtumajas protsess viie mehe ja kahe naise üle, kes toimetasid Lätist Eestisse vähemalt 700 grammi kokaiini, 2200 liitrit ebaseaduslikku alkoholi ning ligi 200 000 maksumärgita sigaretti. Kokku teenisid nad nii ligi 250 000 eurot.

Suure grupi ninameheks Eestis oli 62-aastane Vladimir Kalojev, kes figureeris Viljandimaa kuritegeliku ilma juhtide seas sajandivahetuse paiku. Eelmisel sajandil osales ta röövimistes ja peksmistes ning pidi selle eest mõnda aega vanglas olema.

2002. aastal oli Kalojev kohtu all narkoäri pärast. Ehkki politsei pidas toona just teda narkoäri juhiks, pääses ta tingimisi vangistusega. Mees, kellega Kalojev äri ajas, läks kuueks aastaks trellide taha.

Vladimir Kalojevi täisnimi on selles artiklis kirjas seepärast, et ta on kohtu alla antutest Sakala andmetel ainus, kes on varem kriminaalkorras süüdi mõistetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles