Juhtkiri. Teeme sellest nulliaasta!

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Viledaks kulunud ütlemine, et ka üks on liiast, kõlab pahatihti õõnsana. Me võime ju tõdeda, et ka üks liikluses hukkunu, uppunu või koduvägivalla käes kannataja on liiga palju (ja muidugi ongi!), aga teisalt anname endale aru, et surmadeta aasta Eesti liikluses või koduseinte vahel pesitseva vägivalla viimseni väljajuurimine ei ole paraku reaalsed eesmärgid. Vähemalt mitte selles ajas ja ühiskonnas, mida me tunneme.

Ent kui jutt käib tulesurmadest Viljandimaal, on aastat nulliga lõpetada võimalik. Sel aastatuhandel on see ühel korral ka õnnestunud. Kahjuks aga mitte mullu, nagu erinevate näitajate järk-järguline paranemine Eestis lubaks esimese hooga oletada. Too nulliaasta jääb nüüdseks juba päris kaugele. Mullu hukkus maakonnas põlengutes neli inimest. Viimati sai tules veel rohkem inimesi hukka 2008. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles