Meistri õpilastel valmib aastaga hulk kalleid pille

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kutseõppekeskuses algab kolmapäeval 19 õpilasega lõõtsavalmistajate kursus, millel on üks juhendajaid legendaare pillimeister Heino Tartes.
Viljandi kutseõppekeskuses algab kolmapäeval 19 õpilasega lõõtsavalmistajate kursus, millel on üks juhendajaid legendaare pillimeister Heino Tartes. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pillimeister Heino Tartes meenutas ajast, mil tema lõõtspillivalmistamise kunsti õppis, et oli ka neid, kes tarkust kindlalt enda teada hoidsid, ent seesugune asi tema arvates jätkusuutlik pole ning tema annab oma teadmisi hea meelega ka teistele edasi.

Nii ongi ta koos Kalmer Linnuga juhendaja lõõtsavalmistajate kursusel, millega kolmapäeval Viljandi kutseõppekeskuses algust tehakse.

"Minule on seal õpetada neljas kord," ütles legendaarne lõõtsameister. "See ju ongi meie kohus – oma teadmist edasi anda."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles