Liiga suur vahe

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Kui riigi leival olijate miinimumtasu ületab samas valdkonnas töötavate, kuid linnalt või vallalt palka saavate inimeste oma poolteist või peaaegu kaks korda, siis ei tasu põhjusi otsida linna- ja vallajuhtide võimetusest, pahasoovlikkusest või millestki muust säärasest. Nii suur erinevus näitab, et omavalitsustel pole võimalik riigiga ligilähedaseltki võrdselt maksta. See on ühiskonnas ebavõrdsust kuhjav probleem, mis tuleb lahendada.

Nagu tõestab ka tänase paberlehe esiküljelugu, on linna- ja vallajuhtidel asi selge: nii reformierakondlasest meer kui keskerakondlasest vallavanem ütlevad kui ühest suust, et omavalitsuste tulubaasi tuleb suurendada. Kusjuures nii, et see poleks üksnes loosunglik, vaid kataks ära uute kohustuste lisandumisest tekkiva kulu.

Omavalitsusjuhtide üksmeelse hinnanguga on lihtne nõustuda, ent objektiivsuse säilitamiseks tuleb küsimusele läheneda ka teisest nurgast. Võib-olla pole riik nii paha ühti ja uba seisneb milleski muus?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles