Ühing küsib palgahüpet, mida omavalitsusjuhid ei pea reaalseks

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnaraamatukogust käib päeva jooksul läbi umbes 350 inimest. Neid teenindavate töötajate brutokuupalk on 808 eurot.
Viljandi linnaraamatukogust käib päeva jooksul läbi umbes 350 inimest. Neid teenindavate töötajate brutokuupalk on 808 eurot. Foto: Marko Saarm

Eesti raamatukoguhoidjate ühing pöördus teist aasta algust järjest kõigi omavalitsuste poole kirjaga, mille sisu on, et linnade ja valdade raamatukogudes töötavate inimeste palga alammäär peaks olema võrdne riigi kultuuritöötajate miinimumtasuga. Tegelikkuses on vahe kohati rohkem kui pool tuhat eurot kuus.

Omavalitsusjuhid ütlevad, et nad kergitaksid palka hea meelega, aga riigi rahastuse suurenemiseta pole nii suured hüpped võimalikud.

Tunduvalt alla keskmise

Raamatukoguhoidjate ühing viitab oma läkituses läinud aasta lõpul kultuuriminister Indrek Saare ja teenistujate ametiliitude keskorganisatsiooni juhatuse esimehe Ago Tuulingu allkirjastatud kokkuleppele, millega kultuuritöötaja brutokuupalk tõusis aasta algusest 1300 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles