Võite on jagunud vaid Poolale, USAle ja Tšehhile

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuuendatel sudoku maailmameistrivõistlustel Ungaris Egeris oli 150 osalejat rohkem kui 30 riigist. Igalt maalt oli koondises neli võistlejat ja kaks kohta anti lisaks.

Eesti meistri Tiit Vungi hinnangul on konkurents iga aastaga kõvemaks läinud. «Meil on päris hea tase,» hindab ta. Eesti meistrivõistlusi on peetud sama kaua kui maailmameistrivõistlusi.

Tugevamatest sudokuriikidest nimetab Vunk Jaapanit, mis on alati esikolmikus olnud, kuigi tal ühtki individuaalset võitu ei ole. «Tšehhid on kõvad tegijad, kuigi on maailmameistri tiitli võtnud vaid korra,» lisas ta. Kaks korda on maailmameistriks tulnud Poola võistleja ja kolm korda USA esindaja. Väga tugev on ka Saksamaa.

Meie lähiriikidest polnud osalemas ei Lätit, Leedut ega Rootsit. Soomlased aga edestasid 17. koha saanud Eesti võistkonda. Meie koondise parim asetus on seni olnud 13.

Võistlejate seas on mehi ja naisi peaaegu võrdselt, vanuseliselt on skaala koolipoisist pensionärini, kuid pigem on edukad siiski noorepoolsed.

Paremuselt teine eestlane Vungi järel saavutas 104. koha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles