Viljandi noortevolikogu püüab kahte tiitlit

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennukitehases mullu kevadel korraldatud inkubaatoris "VANT48" tehti ajurünnakuid ja jagati raha. 
Lennukitehases mullu kevadel korraldatud inkubaatoris "VANT48" tehti ajurünnakuid ja jagati raha. Foto: Marko Saarm

Viljandi noortevolikogu on noortevaldkonna tunnustuskonkursil aasta osaluskogu ja õpilasesinduse nominent. Haridus- ja teadusminister Mailis Reps kuulutab võitjad välja jaanuari viimasel päeval.   

"Viljandi noortevolikogu on üks esimesena loodud noortevolikogusid Eestis ja tegutsenud juba 18 aastat," rääkis konkurssi korraldava Eesti noorsootöö keskuse esindaja Birgit Rasmussen. Tema sõnul on noortevolikogu aastate jooksul Viljandi arengut oluliselt mõjutanud, tehes linnavolikogu ja -valitsusega tihedat koostööd nii eelnõude väljatöötamises, linna esindamises kui jooksvate küsimuste lahendamises.  

Rasmussen lisas, et selliseid noortevolikogusid, kes saavad ise otsustada omavalitsuse raha üle, ei ole Eestis just palju. 

"Viljandi noortevolikogu on aga omavalitsuse toel saanud juba kaheksa aastat pakkuda säravate ideedega noortele raha projektide elluviimiseks," rääkis Rasmussen. "Möödunud aastal korraldati "VANT48" nime kandev inkubaator projektikavandite koostamiseks ja selle põhjal jagati noorte ideedele 10 000 eurot. Lisaks annab noortevolikogu igal aastal välja aasta noore ning aasta noorte- ja lastesõbraliku ettevõtte tiitlit." 

Võitjad selguvad 31. jaanuaril noortevaldkonna tunnustusüritusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles