Viljandi noorte sümfooniaorkestri dirigent valiti tagasi sümfooniaorkestrite liidu juhatusse

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigent Riivo Jõgi
Dirigent Riivo Jõgi Foto: Elmo Riig

Eesti sümfooniaorkestrite liidu üldkogu valis pühapävasel koosolekul juhatuse järgmiseks kolmeks aastaks. Juhatuse liikmeteks valiti tagasi Viljandi noorte sümfooniaorkestri dirigent Riivo Jõgi, kes dirigeerib lisaks Viljandile veel Nõmme muusikakooli sümfooniaorkestrit ja  Põlva muusikakooli keelpilliorkestrit.

Juhatusse valiti veel Ott Kask, Lehti Saag, Edmar Tuul ja Juta Ross. Eesti sümfooniaorkestrite liit esindab 28 tegutsevat noorte sümfoonia- ja keelpilliorkestrit. Liidu põhieesmärgid on noorteorkestrite festivalide ja kontsertide korraldamine ning nende tegevusele kaasaaitamine, samuti orkestripillide õppe propageerimine ja sümfooniaorkestrite esinemise korraldamine laulupeol.

Viljandi muusikakooli direktor Tonio Tamra on öelnud, et Riivo Jõgi on dirigendina suure meeskonna juht, kes tegutseb nii protsessi atraktiivsuse kui lõpptulemuse kunstilise täiuslikkuse saavutamise nimel, luues sellise meeleolu, et muusikud tulevad hea meelega ka järgmisesse proovi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles