Raskeveohobust ei hoia kinni ka 14 mehega

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobuse rakendamine pole niisama ülekäe visata. Nii et kui Kemmi on juba töövarustuse selga saanud, on mõistlik temaga terve päev toimetada.
Hobuse rakendamine pole niisama ülekäe visata. Nii et kui Kemmi on juba töövarustuse selga saanud, on mõistlik temaga terve päev toimetada. Foto: Elmo Riig

Kui muidu kostab metsatöö ajal ikka sae undamist või muude masinate müra, siis Tääksi külas andsid sellest märku vaid hirnatused.

Neid lasid kuuldavale ema-poega Tayra ja Aare, kultuuriakadeemia dotsendi Priit-Kalev Partsi eesti tõugu hobused, kes selle kandi metsatukkades ametis olid. Sedaviisi, mära ees ja poeg järel, nad aeg-ajalt siis hirnatasid, kuni neid silmapiirilt enam näha polnud. Neile vastasid vahepeal ka ponid Lili ja Lukas. Raskeveohobune Kemmi oli tasakaalukam, kuid seljataha jäänud 100 kilomeetrit sõitu autohaagises oli temagi pisut ärevaks ajanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles