Kõrge postitasu üle nurisev bussifirma uurib teise bussijaama rajamise võimalust (2)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taisto Liinide bussid väljuvad endiselt Viljandi bussijaamast, ehkki ettevõte pole sealse hinnakirjaga päri. Kõige rohkem kasutavad jaama aga Atko Liinide bussid, mis sõidavad maakonnas.
Taisto Liinide bussid väljuvad endiselt Viljandi bussijaamast, ehkki ettevõte pole sealse hinnakirjaga päri. Kõige rohkem kasutavad jaama aga Atko Liinide bussid, mis sõidavad maakonnas. Foto: Marko Saarm

Inimesi Viljandist tööpäeviti kaheksa korda Tallinna, kolm korda Tartu ja korra Pärnu viiv bussifirma Taisto Liinid uurib siinselt ühistranspordikeskuselt, kas ettevõte tohiks alustada ja lõpetada Viljandis oma sõite mujal kui bussijaamas. Keskus selleks luba ei anna ning Taisto Liinid hakkab nüüd abi otsima konkurentsiseadusest.

Harjumuspärasest kohast Viljandi bussijaamas tahaks ettevõte lahkuda, sest pole nõus siinse jaama niinimetatud postitasudega, mida peab maksma nii busside saabumise kui väljumise eest. Sellest aastast kergitas bussijaama käigus hoidev ettevõte Hansa Liinid postitasu kümme protsenti, mullu tõstis hinda nii aasta algul kui keskel. Lepingusse kirjutatud hinda ettevõtted ei avalda.

Bussijaama suurim kasutaja on maakonnaliinidel sõitev bussifirma Atko Liinid, kes selle esindaja Margo Tominga teatel maksis väljumiste ja saabumiste eest novembris 10 687 eurot. Väljumisi oli samal ajal 1358.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles