Päikesepaistelisi päevi on Maltal umbes 300. Kui aga juba kord sajab, siis muutuvad tänavad sageli koskedeks, vihmavarjudest suurt abi ei ole. Għawdexi ehk Gozo saare pealinn Valetta jäi fotole kahe vägeva saju vahelise hetke silmipimestavas päikesesäras, mis kestis vähem kui minut. Edasi kallas hommikuni nagu pangest.
Päikesepaistelisi päevi on Maltal umbes 300. Kui aga juba kord sajab, siis muutuvad tänavad sageli koskedeks, vihmavarjudest suurt abi ei ole. Għawdexi ehk Gozo saare pealinn Valetta jäi fotole kahe vägeva saju vahelise hetke silmipimestavas päikesesäras, mis kestis vähem kui minut. Edasi kallas hommikuni nagu pangest. Foto: Margus Haav

Malta puhul on kõige hämmastavam tema suurus. Õieti väiksus. Hiiumaast kolm korda pisemale saarele mahub nii palju ajaloo kihte, et neist jaguks mitmele suuremale riigile ja jääks ülegi.

Vahemeres peesitavalt Maltalt on Sitsiiliasse 80 ja Tuneesiasse 284 kilomeetrit. Strateegiline asend on Maltale toonud hulgaliselt erinevaid kultuure, millest vanimate jäljed ulatuvad enam kui 7000 aasta taha.

Kommentaarid
Copy