Huvikoolide õpetajad võitlesid välja suurema palgatõusu

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi huvikoolis täiskohaga töötava kõrgharidusega õpetaja brutokuupalga praegune alammäär on Sakala andmeil 682 eurot. Kolmeprotsendiline tõus kergitab selle ümardatult 700, kümneprotsendiline tõus aga 750 euroni.
Viljandi huvikoolis täiskohaga töötava kõrgharidusega õpetaja brutokuupalga praegune alammäär on Sakala andmeil 682 eurot. Kolmeprotsendiline tõus kergitab selle ümardatult 700, kümneprotsendiline tõus aga 750 euroni. Foto: Elmo Riig (montaaž)

Viljandi koalitsioonipoliitikud leidsid pärast maakonna haridustöötajate liidu avalikku pöördumist võimaluse tõsta huvikoolide õpetajate palka kolme asemel kümme protsenti. Samal ajal pole linn rahul sellega, et riik kavatseb talle huvihariduse toetuseks anda neli korda väiksema summa kui Viljandi vallale, ehkki linnas õpib ligi 400 valla last.

Viljandimaa haridustöötajate liit läkitas detsembri lõpus linnajuhtidele, omavalitsuste liidule ning haridus- ja teadusministrile ja kultuuriministrile avaliku kirja, milles avaldab muret huvikoolide õpetajate väikse töötasu pärast, mis on kooli- ja lasteaiaõpetajate palgast tunduvalt maha jäänud. Riik on üldhariduskoolide õpetajate tasusid jõudsalt tõstnud, kergitades nende brutokuupalga miinimumi selleks aastaks 1250 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles